Podoloji Mezunları İçin İstihdam Olanakları

Podoloji Programından (Önlisans) mezun olmayı başaran öğrencilerin ishtihdam edilebileceği alanlar; kamu sağlık sektörü ( Hastaneler, Çeşitli Poliklinikler, Aile Sağlığı Merkezleri vb.) veya isterlerse özel sağlık kurumlarında (Özel hastanelerin ilgili birimleri) Podolog “Sağlık Teknikeri” olarak istihdam edilirler. Ayrıca daha önceden belirttiğimiz ilgili yasa ve yönetmelikler doğrultusunda kendi istekleri doğrultusunda bağımsız olarak da çalışabilirler.



Ayrıca mezun olduktan sonra eğitimini devam ettirmek isteyen öğrenciler içinde. Podoloji Programı mezunu öğrencilerin yasal olarak ÖSYM tarafından yapılan Dikey geçiş sınavına (DGS) katılmaları ve yeterli puanı almaları koşuluyla, lisans programlarına (4 yıllık) dikey geçiş yapabilme hakları bulunmaktadır. Fakat bu program Türkiye’de henüz yeni açıldığı içinşu an için mezunların DGS ile hangi lisans programlarına geçiş yapabilecekleri (şimdilik) belirlenmemiştir.

0 yorum:

YAKIN ÇEVRENİZDE, SİZ DE DAHİL DİYABETLİ VAR MI ?

"Doğru eğitimin, doğru bilmenin, doğru görmenin ve doğruyu yapmanın, hastalıktan koruma ve tedavi etmede, diyabetik ayak yarasındaki kadar etkili olduğu, hastanın kaderinin bu denli değiştiği ve multidisipliner yaklaşımın mutlaka gerekli olduğu bir başka hastalık yoktur". "İnsan değerinin anlaşılamadığı toplumlarda, ayak sağlığının değerini anlamak ve anlatmak oldukça zordur".
Prof.Dr. Mücahit ÖZYAZAR